Υποδοχή Τιμίου Ξύλου από την Μονή Ξενοφώντος στο Γαλάτσι (ΦΩΤΟ).








Με επισημότητα υποδέχθηκε ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου, τα Ιερά Θησαυρίσματα της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου 2016.
Τη σεπτή λειψανοθήκη με το Τίμιο Ξύλο και τα υπόλοιπα ιερά κειμήλια και ιερά λείψανα, υποδέχθηκε στα πρόθυρα του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.Δαμασκηνός αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου πλαισιούμενος πλειάδας Ιερέων.
Μεγάλη ήταν και η έλευση του κόσμου όπου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και ανέμενε υπομονετικά για να λάβει την Ευλογία αυτών προς ενίσχυση του.
Η Ιερά Λειψανοθήκη με το Τίμιο Ξύλο, το τμήμα του Άρραφου Χιτώνα του Χριστού και των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς ενίσχυση και ευλογία των πιστών για το διάστημα έως τις 9 Απριλίου, και στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες προς τιμήν της έλευσης και παραμονής αυτών.
Στον σύντομο λόγο του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού καλωσόρισε τους συνοδούς για την μεταφορά της Λειψανοθήκης καθώς και όλους όσους συνέδραμαν στην άρτια διεξαγωγή της υποδοχής
Στην συνέχεια τέλος, τελέστηκε λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.


Πηγή: http://www.romfea.gr/

Για Μαθηματικά κι όχι μόνο...