Ο Σταυρός μας.

Πριν σου στείλει ο Θεός τον Σταυρό που σηκώνεις, τον κοίταξε με τα πάνσοφα μάτια Του, τον εξέτασε με τη Θεία λογική Του, τον ήλεγξε με την ατελείωτη δικαιοσύνη Του, τον θέρμανε στη γεμάτη αγάπη καρδιά Του, τον ζύγισε καλά με τα στοργικά Του χέρια μην τυχόν και πέσει βαρύτερος απ' όσο μπορείς να σηκώσεις.
Κι αφού υπολόγισε το θάρρος σου, τον ευλόγησε και τον απέθεσε στους ώμους σου. Μπορείς να τον σηκώσεις! Κράτησέ τον κι ανέβαινε από το Γολγοθά προς την Ανάσταση.
Αμήν

Και μια ιστορία
Ένας πιστός και ευσεβής Χριστιανός, ήταν άρρωστος για αρκετό καιρό, περνώντας συχνά ατέλειωτες ώρες μόνος.
Κοίταζε την εικόνα του Χριστού και προσευχότανε μια στιγμή λέγει, "Χριστέ μου, εντάξει να μου δώσεις Σταυρό, αλλά όχι τόσο βαρύ , έναν Σταυρό που να μπορώ να τον σηκώσω".
Του απαντά ο Χριστός, "έλα να διαλέξεις εσύ τον Σταυρό σου", και τον παίρνει και τον πηγαίνει σε μια κοιλάδα, όπου ήταν ένα μεγάλο πλήθος Σταυρών. Άλλοι μεγάλοι, άλλοι μικροί, άλλοι σιδερένιοι, άλλοι πέτρινοι, άλλοι ξύλινοι, άλλοι αγκαθωτοί. Πλήθος ανθρώπων τους κρατούσαν, άλλος στον ώμο, άλλος στην πλάτη, άλλος σερνόμενος .
Μερικοί άνθρωποι ήταν γεροί, άλλοι ήταν νέοι , άλλοι παιδάκια.
Του λέει λοιπόν ο Χριστός, "διάλεξε τον Σταυρό σου". Ψάχνει λοιπόν με το βλέμμα του ο φίλος μας, αγγίζει μερικούς Σταυρούς, δοκιμάζει να τους σηκώσει, τίποτα, ο ένας πιο βαρύς από τον άλλον.
Ξαφνικά πέφτει το βλέμμα του σε ένα μικρό Σταυρουδάκι από φελλό, που ήταν μισοσκεπασμένο από ένα θάμνο.
"Νάτος !" λέει ολόχαρος, "τον βρήκα! αυτόν το Σταυρό θέλω! "
"Μα παιδί μου", λέγει ο Κύριος, "αυτόν ακριβώς το Σταυρό σου έχω δώσει, αυτός είναι ο δικός σου Σταυρός !".

 Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, που μιλάει για το σταυρό που καλούμαστε να σηκώσουμε στη ζωή μας ακολουθώντας τον Χριστό, τηρώντας τον λόγο Του: "...εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι." (Κατά Ματθαίον, ΙΣΤ΄ 24).

Πηγή: http://syntrofia.forumotion.com/

Για Μαθηματικά κι όχι μόνο...